FoU

FDB er en utviklingsbedrift i front innen våre fagområder. Bidragsgivende til dette er blant annaet veiledning av masteroppgaver ved NTNU Vannkraftlaboratoriet. I tillegg benytter vi Nærings-Ph.D.- ordningentil Forskningsrådet for langvarige forskningssamarbeid med NTNU.

FDB har også samarbeidspartnere på tvers av landegrenser. Disse sikrer at vi også internasjonalt holder oss i front. Blant annet har vi i USA brukt kavitasjonstunnelen ved University of Minnesota som ledd i å utvikle egen kunnskap og forståelse. Et resultat er at FDB har utviklet høy treffsikkerhet på beregning av kavitasjonsdynamikk ved hjelp av numeriske strømningsberegninger (CFD). I Tillegg har arbeidene i USA vært sentrale i produktutviklingen av kavitasjonsintensitetsmåleren.

FDB har formalisert samarbeid med National Instruments ved å bli med i deres allianseprogram. Dette har resultert i LabVIEW-kvalifisering på høyeste nivå. Dette sikrer FDBs egen kompetanseutvikling , i tillegg til at det gir assistanse av beste mulige kvalitet til våre eksterne kunder.